Catalunya

Els millors forns de pa de Catalunya

En aquest article et mostrarem les fleques i forns de pa amb més història de Catalunya i on podràs trobar els millors pans de la zona.

Selecció dels 6 millors forns de pa de Catalunya

1. Forn Cal Mosso de Vilassar de Dalt

millor-forn-pa-catalunya

Aquesta fleca familiar té ni més ni menys que 181 anys d’història. Actualment segueix al capdavant del negoci l’Andreu i l’Anna (germans).

Aquesta fleca podrem degustar pa d’altíssima qualitat fet artesanalment en el seu forn de pedra. A més, ofereixen un gran ventall de pans amb diferents farines (kamut, espelta, pa integral, fajol, sègol…).

Un altre dels seus productes estrelles són les pastes, les coques de Sant Joan i els tortells de Reis.

2. Forn de pa Baluard de Barcelona

Si ets de Barcelona la fleca de Baluard, la podreu trobar a la Barceloneta, a Poblenou, Pau Claris, Provença, Muntaner i València.

Es tracta d’una fleca amb gran història, sent la quarta generació de forners (des de 1892 per Pere Bellsolà).

La fleca Baluard està especialitzada en els següents pans, encara que destaca per la seva gran varietat de baguettes:

  • Baguette amb farina de blat, baguette biològica, baguette de cereals, baguette viena
  • Sant Sebastià, blat barrejat amb malta.
  • Pa d’oli d’oliva i sègol.
  • Pa Barceloneta amb farina de blat tradicional.
  • Pa de mantega
  • Pa de sègol
  • Pa de molde
  • Pa de pagés
  • Etc.

3. Forn de la Rambla, Vilanova i la Geltrú

Aquesta fleca fundada fa més de 40 anys es troba a la Rambla Principal 85 de Vilanova i la Geltrú, on trobarem productes de fleca i brioixeria artesanal de qualitat.

Hem seleccionat aquesta fleca per la seva consciència per oferir productes d’altíssima qualitat, sans i ecològics. Us destaquem alguns dels seus valors afegits en el procés d’elaboració dels seus pans:

  • Utilitzen farines ecològiques i sense additius ni conservants artificials.
  • Pans baixos en sals. D’aquesta manera prevé la hipertensió, problema molt comú per al públic més sènior.
  • Amassat de solament 2 minuts per a aconseguir conservar tots els nutrients dels ingredients del pa.
  • Fermentació de 20 a 40 hores. L’objectiu és aconseguir que el pa sigui més digestiu.

4. Forn de pa PaPanBread a Lleida

Sens dubte, la fleca PaPanBread de Lleida no podia faltar a la llista de les millors fleques. Es tracta d’una de les més guardonades, formant part de la Ruta del Bon Pa de Catalunya 2021 i finalista de la “Llesca d’Or 2021”, màxim premi del sector a Catalunya.

En aquesta fleca podràs assaborir una gran varietat de pans (espelta, blat, kamut, sègol, etc.) i productes de pastisseria com les típiques coques de Sant Joan, magdalenes, mona de Pasqua, Panettone, brioixeria, etc.

5. Fleca La Fogaina de Girona

Aquesta fleca situada a Girona destaca per l’elaboració artesanal de tots els seus pans. La qualitat dels seus pans i altres productes van ser reconeguts amb una estrella DIR (equivalent a una estrella Michelin del sector). Dins de la seva extensa gamma de pans, destaquem el Rústic, el Pa de Pagès, la Coca de Forner, el pa de Fajol i el d’espelta entre molts altres.

6. Forn Andreu de Tarragona

Aquesta fleca amb més de 100 anys d’història podrem trobar des de pans molt innovadors com els fets amb aigua de mar o algues fins a pans tradicionals catalans, situat al carrer Lleida nº21 de Tarragona.

A la fleca Jordi Andreu Generació, trobarem pans, productes de rebosteria i pastisseria. Igual que la resta de fleques, els productes de proximitat, ecològics i saludables cobren protagonisme com les farines de blat, kamut o espelta. Com a curiositat, un dels seus pans recrea el pa que menjaven els romans de Tarraco.

Si creieu que falta per destacar alguna altra fleca, no dubteu a deixar-la en els comentaris perquè altres usuaris la puguin trobar.

Una salutació i fins al següent article.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *