Catalunya

Descobreix els millors gorgs de Catalunya

Si t’agraden les excursions i envoltar-te de natura, segueix llegint per descobrir els millors gorgs amb encant a Catalunya.

Gorg Blau

Es troba a la zona de l’Alta Garrotxa i és ideal pels amants del senderisme, el barranquisme i l’escalada. La ruta s’inicia a Sadernes, tot i que també es pot deixar el cotxe al Santa Maria de Merlès.

Durant el recorregut destaquem l’ermita de Sant Aniol d’Aguja, el Salt del Brull (una cascada) i el gorg que consta d’un salt d’aigua que desemboca a una piscina natural d’uns colors verdosos i blavosos. També cal destacar que és una ruta llarga i amb trams una mica complicats pels principiants, i per això es recomana un bon calçat de muntanya.

Gorg de la Foradada

Es troba a la comarca d’Osona i és per a tota mena de públic. Hi ha diferents rutes; la més curta és una hora i la més llarga tres hores comentant-la des del poble Cantonigròs. Es pot fer amb nens/es. 

Durant el recorregut estaràs envoltat de vegetació fins a arribar al gorg que consta d’una gran cascada i en una de les parets un gran forat on es pot contemplar la naturalesa en estat pur.

Gorg de Santa Margarida

A les Planes d’Hostoles, a la Garrotxa trobem diferents gorgs com ara de la Plana, Can Poetí, Santa Margarida i del Molí dels Murris.

Concretament, ens centrarem en el de Santa Margarida el qual ens ofereix una ruta plena de vegetació, amb dos ponts i les runes d’una església. El gorg és ideal per fer un pícnic, banyar-te o contemplar el paisatge que t’envolta. 

El Toll del vidre

Aquest gorg es troba al municipi d’Arnes i és una bona opció pels que els hi agrada fer excursions com pels que no. Pels amants de l’excursionisme poden fer una ruta fins a arribar al gorg i pels qui vulguin accedir-hi sense fer recorregut podran arribar baixant unes escales.

Aquest paratge és una piscina natural de pedra i té una petita cascada on podràs refrescar-te.

Gorgs de la riera de Merlès

Es troba a Prats de Lluçanès i hi trobem diversos gorgs com el molí de les Heures. Generalment, trobem rutes de més o menys distància i dificultat. 

Cal destacar les formes que tenen les roques a causa de l’aigua, el paisatge que ens acompanya i que és un espai natural protegit.

Esperem que t’hagi ajudat aquest article per conèixer els gorgs més macos de Catalunya. Si vols veure altres plans i activitats per fer per Catalunya, visita el nostre blog.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *